Atlas Hidrolik olarak, VEMA Pnömatik markasının ürünlerini pnömatik alanında satış, tamir,proje ve servis hizmetlerini Türkiye ve Dünya pazarında sağlayan ve bu alanda uluslararası pazarlarda daha etkin bir yer edinmesini amaçlamaktadır. Kaliteli, hızlı, sorunsuz ve en uygun fiyat seçeneklerimizle hizmetinizdeyiz.
Satışını yaptığımız ürün başlıkları aşağıdaki gibidir.
Pnömatik Sistemler ve Uygulamaları Konusunda Yardımcı Bilgiler
Basınçlı hava devre elemanlarının uzun ömürlü ve verimli çalışabilmesi için kurulacak hava tesisatından başlayarak aşağıdaki önlem- lerin alınması gereklidir.
Tesisatta Dikkat Edilecek Hususlar
Basınçlı hava tesisatı için sistemin ihtiyacına göre kapasitesi dikkatle hesaplanmış kompresör veya kompresör grupları boru tesisatına titreşimlerin iletilmemesi için esnek bir parçayla (basınca dayanıklı hortum v.s.) bağlanmalıdır. Şekilde görüldüğü gibi yukarıdan çekilen yatay boru hatları havanın akış yönünde %1-2 eğimle 1 metrede 1-2 cm alçalarak gitmeli ve ucu yukarıda kapalı bırakılmayıp, biriken suyun alınabilmesi amacıyla düşey bir boruyla aşağıya indirilmelidir. Borunun ucunda biriktirme tüpü ve boşaltma musluğu bulunmalıdır. Kullanım için yatay hatlardan aşağıya indirilecek borular yatay hatta mutlaka üstünden bağlanmalı, ucuna boşaltma musluğu takılmalıdır. Kompresör deposunda ve tesisatta biriken su sık sık boşaltılmalıdır. Yatay hatların bir kapalı devre teşkil edecek şekilde uçlarının birleştirilmesi tavsiye edilir.
Uygulamada Dikkat Edilecek Hususlar
-
Şartlandırıcı, valf, silindir vs. gibi elemanlar devreye bağlanacağı ana kadar içine yabancı madde kaçmamasına özen gösterilmelidir.
-
Bağlantıdan önce sisteme hava verilerek tesisatta kalabilecek pislikler dışarı atılmalıdır.
-
Bağlantılarda sızdırmazlık için teflon bant kullanılıyorsa, sarıldığı bağlantı elemanlarının (rakor vs.) dişlerine ucundan bir diş geriden sararak, takıldığı cihazın içine teflon parçalarının kaçması önlenmelidir.
-
Dişli bağlantılar yapılırken yanlış diş kaptırılmadığından emin olunmalı, sıkma esnasında aşırı kuvvet uygulamaktan kaçınılmalıdır.
-
Devredeki şartlandırıcı kullanım yerine 2m den yakın bağlanmalıdır. Aksi halde hava ile birlikte sis halinde kullanım yerine gitmesi gereken yağın bir bölümü uzun hatlarda çökerek takılır ve devrenin yağsız kalmasına sebep olur. Kullanım esnasında filtrede biriken su alttaki subaptan sık sık boşaltılmalıdır. Yağlayıcıya yalnızca haznesi üzerindeki etikette belirtilen yağlardan veya özel şartlandırıcı yağı konulmalı ve devrenin ihtiyacına uygun yağlama ayarı yapılmalıdır.
-
Devreye gerçekten yağlı havanın gittiğinden emin olmak için valflerin ekzost çıkışlarından atılan havada yağ olup olmadığına bakılmalıdır.
-
Herhangi bir devrede valflerden birinin egzostundan sürekli olarak hava çıkıyorsa önce bu valfin kumanda ettiği silindir kontrol edilme- lidir.Bunun için valfle olan bağlantıları çıkarılarak silindire dışarıdan sırayla her iki yönde hava verilip diğer uçtan sürekli hava çıkıp çıkmadığına bakılır. Eğer böyle bir kaçak varsa silindirin onarımı gerekir. Aksi halde silindirin içindeki kaçak ancak valfin ekzostundan dışarı çıkabileceğinden yanlışlıkla valfin arızalı olduğunu düşündürebilir.
Siparişlerde Dikkat Edilecek Notlar
Valf siparişlerinde eğer biliniyorsa tip numarası bildirilmeli, buna ek olarak:
-
Devrede kullanılacak havanın en düşük ve en yüksek basınç değerleri
-
Elektrikli valflerde voltaj ve akımın cinsi (AC/DC)
Eğer tip numarası bilinmiyorsa üsttekilere ek olarak;
-
Kumanda şekli
-
Dönüş şekli
-
Yol sayısı
-
Konum sayısı
-
Bağlantı ölçüsü
-
Gövde tipi
-
Normaldeki durumu belirtilmelidir
Silindir siparişlerinde;
-
Silindir tipi
-
Tek veya çift etkili olduğu
-
Çapı
-
Hareket boyu ( =kurs, = strok)
-
Bağlantı şekli (ayaklı , flanşlı ,eklem bağl. vs)
-
Gerekliyse diğer özellikler belirtilmelidir.